Η πόλη μας

Η πόλη μας
Κέρκυρα

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΜΑΔΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΪΚΟΥΣ ΡΟΛΟΥΣ

ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ –ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥ ΓΟΝΕΪΚΟΥΣ ΡΟΛΟΥΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ
Με βάση τα λογοτεχνικά κείμενα που μελετήσατε να συνοψίσετε τον τρόπο με τον οποίο εμφανίζεται και λειτουργεί η μάνα και ο πατέρας σε αυτά; Μήπως διαμορφώνεται ένα στερεότυπο για το ρόλο του κάθε γονιού; Αναζητήστε μία απεικόνισή τους στις εικαστικές τέχνες και στο θέατρο.

•    Εκείνη την εποχή η γυναίκα και ο άντρας είχαν διαφορετικούς ρόλους. Ο ρόλος της γυναίκας ήταν παθητικός, δεν είχε προσωπική ζωή και  καθόταν συνέχεια στο σπίτι με την μόνη της υποχρέωση να προσέχει τα παιδιά τον άντρα και τους παππούδες. Ενώ ο ρόλος του άντρα ήταν ηγετικός, πήγαινε για δουλειά έτσι ώστε να φέρει χρήματα στο σπίτι. Ο άντρας είχε πάντα τον πρώτο λόγο ενώ η γυναίκα το μόνο που έκανε ήταν το να τον υπακούει, χωρίς να έχει το θάρρος να του αντιμιλήσει. 

•    Από όλα αυτά προκύπτει το στερεότυπο το οποίο λέει ότι οι άντρες είναι ικανοί, έξυπνοι και επιθετικοί ενώ για την γυναίκα ότι είναι αδύναμες , φλύαρες και παθητικές.
Μέλη ομάδας:
Κατσαρού Δήμητρα , Κάτσα Μάξι  , Κομιανός Σπύρος                                                                                                                                                Κοσκινά Ελευθερία    ,   Κερκύρα Κατέχη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου